Voetbalfeestje in Tilburg

Zaterdag 14 januari deed EBOH JG1 weer mee aan het G-voetbaltoernooi in Tilburg. Dit toernooi wordt georganiseerd door GSBW en wordt mede mogelijk gemaakt door eredivisieclub Willem II. Namens EBOH deden Tim, Sven, Ryan, Joey en Hugo (keeper) mee.

EBOH zat in een poule met GSBW en OVC’26. EBOH speelde de openingswedstrijd tegen GSBW, de gastheer. Al snel bleek EBOH een maatje te groot. Na 17 minuten stond de einduitslag van 4-0 op het bord. Joey en Ryan waren de doelpuntenmakers. De tweede wedstrijd was tegen OVC’26. Een snelle goal van Joey (0-1) leek het startschot voor een soepele overwinning, maar een paar minuten later stond het plotsklaps 1-3 voor OVC’26. De achterstand kwam hard aan op de Schenkelse schenen, maar EBOH vocht zich kranig terug tot 3-3. Met nog 30 seconden op de klok voorkwam de solide keepende Hugo met een puike redding een nieuwe achterstand en met een laatste rush naar voren en een bekeken schot scoorde Joey in de allerlaatste seconde de winnende treffer. De late winst zorgde ervoor dat EBOH in de finalepoule mocht aantreden tegen Spoordonk en RKDVC.

Deze tegenstanders waren van een ander formaat, letterlijk en figuurlijk. Hoewel EBOH zeker niet slecht speelde en op karakter absoluut niet onder deed, was een overwinning op geen enkel moment aan de orde. Daarmee sloot EBOH het toernooi af met een even onverwachte als fraaie 3 e plaats. Een knappe prestatie die een mooie wisselbeker opleverde, uitgereikt door Joris Mathijssen.

Daarmee was ook de vierde editie van het GSBW G-zaalvoetbaltoernooi weer in alle opzichten geslaagd, zoals eigenlijk alle edities. Gezellig, goed georganiseerd met vooral veel voetbal . Volgend jaar doen we weer mee.