Rood voor matchwinner smet op zege

EBOH boekte een belangrijke 2-1 zege op ZBC’97 in de race om volgend seizoen ook weer 3de klasser te zijn. De zege werd achter overschaduwd door de rode kaart die Remy Holster kreeg in de allerlaatste minuut van de blessuretijd. In een duel op de middellijn raakte hij de enkel van een tegenstander. “Ik wilde de bal wegtrappen, maar kwam op zijn enkel terecht, het was absoluut geen schoppende beweging, niks, ik schrok me dood toen de scheidsrechter rood liet zien”. De jonge scheidsrechter Niels Felix, met Danny Makkelie als grote voorbeeld, was onverbiddelijk: “ Ik stond er 3 meter vandaan en dit soort overtredingen zijn rood, die jongen kan ook zijn enkel breken” .

Dat viel gelukkig allemaal wel mee, vriend en vijand waren het er over eens dat rood zwaar gestraft was en geel een betere kleur zou zijn geweest, ook gezien de intentie, maar daar koop je niks voor. EBOH is zijn spits in vorm voorlopig even kwijt. Ook Jesse Rensen moet de volgende wedstrijd missen door een domme gele kaart. Hij hinderde doelman Pieter Lerensveld bij het uittrappen (“ik wist niet dat dat niet mocht?”).  Tot zo ver de opgelopen schade in een wedstrijd, waarin trainer Houssin Jouhri vooraf gehamerd had op de discipline van het team, met in het achterhoofd de kaartenregen, die EBOH over zich heen kreeg bij Groote Lindt en Streefkerk, onder de leiding van Niels Felix.

EBOH begon sterk aan de wedstrijd en bij de eerste de beste aanval ging de bal al op de stip, toen Mohammed Auasser  zijn voet liet staan en Antonio Manzanares ten val kwam. “Knap dat hij hem in de 1ste minuut al durft te geven”, aldus Houssin Jouhri. Leroy Verkerk schoot hard binnen.
EBOH bleef gas geven en was dichtbij de 2-0, Leroy Verkerk zag een vrije trap door Pieter Lerensveld uit de kruising getikt worden en Remy Holster verscheen moederziel alleen voor Pieter, maar ook dit keer was de keeper de baas. Daarna liet EBOH ZBC in de wedstrijd komen door het balbezit te gunnen en moest de defensie met de weer goed keepende Pim Versluis aan de bak.  Marvin Tims schreeuwde ook om een penalty, omdat  Paul Reijnders hem had aangetikt op de achterlijn, maar Paul speelde de bal. De gelijkmaker kwam toch vlak voor de rust. Een voorzet smoorde vlak voor het doel en aanvoerder Sjoerd den Hollander kon er een voetje tegenaan zetten met Pim op het verkeerde been.

In de 2de helft zette Hoessin Jouhri het iets anders neer. “voor de rust leek het wel of ZBC een man meer had op het middenveld, dat moesten we corrigeren”. En met succes want EBOH drong aan en rook een doelpunt.  Remy Holster raakte de bal half na een ingooi van Jeffrey Manzanares en een slippertje van Armando Tuur belandde via Remy Holster en de missende Leroy Verkerk bij Antonio Manzanares die hard inschoot, maar Ferry Smit op de lijn zag redden.  De volgende kans was wel raak, Paul Reijnders gooide hoog voor, Pieter Lerensveld tikte weg in de voeten van Remy Holster, die met 2 prachtige bewegingen de hele ZBC defensie had liggen en binnen schoot. Vervolgens kregen we een boeiende slotfase met een aandringend ZBC en een counterend EBOH, dat verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. ZBC was nog 1x dicht bij de gelijkmaker, maar Cyrill Elschot kon redding brengen ten koste van een corner.

En toen kregen we de dramatische slotminuut, met rood voor de matchwinner, waardoor de hosanna stemming aan de Schenkeldijk uitbleef. Ook bij ZBC trainer Randall Neeskens kon er geen lachje af. Hij had op een puntje gerekend en zag zijn zwaar gehandicapte ploeg nipt verliezen. ZBC telde 8 afwezigen, waarvan 6 basis. De uitblinker in de heenwedstrijd  Moustakim Atlagh, die met 2 doelpunten  belangrijk was in de 3-2 zege toen was er ook niet bij. En het ziet er niet naar uit dat de ziekenboeg snel leeg stroomt bij ZBC, dat hierdoor  een moeilijke slotfase van het seizoen tegemoet gaat.

Ook EBOH kent zo zijn problemen, al heeft het de volgende wedstrijd wel weer de beschikking over de vakantie vierende Mo Salman (4 maart was oorspronkelijk een beker/inhaaldag) . Volgende week heeft EBOH roostervrij en over 2 weken wacht de uitwedstrijd tegen HSCC’61 in Hey en Boeicop.

EBOH – ZBC’97 2-1

‘1 Leroy Verkerk 1-0
’45 Sjoerd den Hollander 1-1
’69 Remy Holster 2-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk (Fabricio Rietdijk), Paul Reijnders, Cyril Elschot, Jordi van Dyck, Nick van Wijngaarden, Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Emre Aynihan), Jesse Rensen, Remy Holster
Reservedoelman: Kevin Emde en Reservespeler: Roy Tuinder