EBOH houdt open huis na rust

Het was eigenlijk de bedoeling dat het feest met zanger Gerrit van Kooten na de wedstrijd zou aanvangen, maar EBOH zette de poort direct na rust al wijd open. En zo kon het gebeuren dat stadgenoot Wieldrecht van een 2-0 achterstand naar een 5-3 overwinning liep. De doelpuntrijke derby waar alleen de eer  van de stad op het spel stond verveelde in ieder geval niet. En zo tankte Wieldrecht  zelfvertrouwen voor de nacompetitie, waarin het in de 1ste ronde SVW treft.

De ploeg van trainer John den Dunnen verspeelde na de winterstop een riante voorsprong op Drechtstreek van maar liefst 8 punten. De ineenstorting had ook te maken met een waslijst aan blessures en schorsingen. Op  het wedstrijdformulier van de heenwedstrijd op 10 december 2016 stonden nog  6 andere namen. De gelijkmaker van Jesse Rensen in de 97ste minuut betekende toen de start van de wederopstanding van EBOH en het begin van de val van Wieldrecht.
EBOH klom na de winterstop uit het dal en speelde zich 3 weken voor het einde van het seizoen al veilig. “Een ongekende weelde, heerlijk een keer die rust”, aldus voorzitter Hans Schoon, die zich in zijn tijd als voorzitter niet anders kan herinneren dat EBOH tot op de laatste speeldag altijd wel ergens om speelde.  En de laatste jaren tegen degradatie.
EBOH begon goed aan de wedstrijd, al was het even schrikken toen Jeremy de Lijster op de paal schoot uit het niets. In de rebound was er bijna succes voor Antonio Manzanares, maar hij schoot tegen doelman Ruben van de Koppel op.  Even later was het toch raak, Antonio gaf de steek op Nick van Wijngaarden, die Jesse Rensen in stelling bracht. De 2-0 was ook mooi. Emre Aynihan zette voor op Remy Holster, die de bal prachtig controleerde en de Wieldrechtdefensie inclusief de doelman op het verkeerde been zette.
Uit het niets kwam Wieldrecht nog terug vlak voor rust. Joey Versendaal vond de verre hoek achter Pim Versluis.

Na rust was het snel gedaan met de voorsprong. Daan Vegt mikte een gemakkelijk gegeven vrije trap vanaf de rand 16 in de bovenhoek en invaller Richard de Bondt mocht in buitenspelpositie alleen op Pim Versluis afgaan en maakte geen fout. Hij mocht doorgaan van Timo Baum, die vaste vlagger  Barek Karabulut verving (zijn vrouw stond op punt van bevallen). Daarna kreeg Remy Holster de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. Ook Jesse Rensen kreeg een uitgelezen kans, maar Ruben van de Koppel keerde de inzet van dichtbij.
Ook Jordi van Dyck was er dichtbij, maar dan in eigen doel. Een voorzet van Jens van Vugt werkte hij via de lat over. “Ik wilde zo graag scoren vandaag, maar zelfs in mijn eigen doel lukte het niet!”, aldus Jordi.

In de laatste 10 minuten stond alles open en vielen er nog 3 doelpunten. Nick Dijker prikte de 2-4 binnen en uit een voorzet van Leroy Verkerk gaf Jeffrey Monster het laatste zetje. Ondertussen werden we getrakteerd op een flinke hoosbui, hetgeen het extra moeilijk maakte voor de bril dragende scheidsrechter Heijnen uit Klundert.  Bij de EBOH aanhang was hij niet al te geliefd. Hij floot voor ieder wissewasje en dat is altijd lastig voor een ploeg met veel duelkracht. Ondanks de bui zag hij wel dat Pim Versluis een voorzet van Richard de Bondt achter de lijn pakte en zo werd het 3-5.
De 4-5 had ook nog kunnen vallen, maar invaller Mo Salman wist het net niet te vinden en de inglijdende Roy Tuinder mistte hem ook net. En verder was daar nog altijd Wieldrecht assistent Stef Kliphuis. Hij kreeg regelmatig de hoon van de EBOH bank over zich heen als hij weer eens een  gevaarlijke doorbraak van EBOH afvlagde. In de nacompetitie moet Wieldrecht het helaas zonder hem stellen, dan zijn er neutrale assistenten.

Maar daarom niet getreurd, het werd na afloop met Wieldrecht en Gerrit van Kooten een super gezellig feest. “Dit doet me denken aan de zondagmiddagen van vroeger”, aldus trouwe en al lang meelopende supporters.
Het was de laatste wedstrijd voor trainer Hoessin el Jouhri, hij krijgt een nieuwe kruisband en gaat een jaar revalideren. ”Als er niks meer op het spel staat, kunnen we ook niks extra’s meer brengen, jammer, maar ik kijk toch terug op een mooie 2de seizoenshelft”, en zo is het.